Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny deser.
* sok z 1/2 cytryny
* 20 dag jogurtu naturalnego bez cukru
* 40 dag serka waniliowego Danio
* 2 owoce kiwi
* 1 mała kiść zielonych winogron
* kulki zbożowe,czekoladowe
Banany obrać,pokroić na mniejsze kawałki,Wycisnąć sok z połowy cytryny i zmiksować z bananami. Wlać jogurt naturalny i serek waniliowy.Wszystko razem zmiksować do uzyskania puszystości.
Do salaterek rozłożyć mus bananowo-waniliowy.
Kiwi obrać,przekroić wzdłuż na połowy i pokroić w pół plastry .Rozłożyć dookoła deseru na kształt płatków kwiatu.Winogrono opłukać, przekrawać wzdłuż na ćwiartki i promieniście od środka ułożyć na środku salaterki.Centralnie ułożyć kulki zbożowe czekoladowe na kształt pręcików kwiatu.
Deser jest lekki,nie za słodki i pyszny.