Sposób przygotowania

• dynie pokroić w dużą kostkę , przyprawić, polać oliwą, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 min,
• z mąki, masła,1 jajka, szczypty soli i szczypty gałki muszkatołowej zagnieść ciasto,
• uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki, po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę,
• wykleić ciastem też boki blaszki by powstał kołnierz, po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 15 min,
• na tarte wyłożyć dynie,
• pozostałe jajka rozkłócić ze śmietaną, solą, pieprzem, gałką muszkatołową, zalać dynię,
• cebulę pokroić w piórka, posypać tarte, pokruszyć na nią ser,
• piec jeszcze 15 min w piekarniku

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    U teściowej dynie rosną i co roku jedną lub dwie dostaję, więc będzie wkrótce okazja zrobić.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    dynie na czasie więc zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    piękne zdjecia
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !