Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić ,dodać cukier ,wodę i kakao ,zagotować i mieszając gotować na małym ogniu kilka minut ,ostudzić .Do letniej masy czekoladowej dodać żółtka jajek , wymieszać .Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ubijać (najlepiej mikserem)do uzyskania pęcherzyków powietrza ,na koniec delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek ,ciastem napełnić foremki .Pamiętając o natłuszczeniu foremek. Piec w temp. 180st ,15 do 20 min.Zimną śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Babeczki wyciągnąć z foremek ,nasączyć ajerkoniakiem,udekorować bitą śmietaną i dowolnie ozdobić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Zapomniałam podać ilość proszku do pieczenia ,a ma być 2 łyżeczki .
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pięknie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Musiałam być bardzo śpiąca jak pisałam ten przepis bo zapomniałam też o 4 jajkach .
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ale i tak pięknie wyszły
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Małe pychotki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ale śliczne babeczki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    wyglądają niezwykle kusząco :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ślicznie wyglądają :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wyglądają bardzo smacznie, fajne babeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam, pyszna mini wersja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !