Sposób przygotowania

Zagniatamy kruche ciasto z mąki,jajka,żółtka,masła,szczypty soli i gałki muszkatołowej dodajemy 5 łyżek wody zimnej,wyrobione ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę.Po tym czasie ciasto wałujemy i wykładamy ciastem płaską blachę formując dwu centymetrowy rant,nakłuwamy ciasto widelcem i wkładamy do nagrzanego na 200 stopni piekarnika na 15 min,ciasto ma mieć słomkowy kolor.Cukinie obieramy i kroimy na plasterki,papryki po oczyszczeniu kroimy na makaronik,łodygę selera drobno szatkujemy,ser ścieramy na tarce.Ciasto posypać połową sera,na serze rozkładamy seler,cukinie i paprykę,posypujemy kucharkiem i resztą sera i posiekaną zieleniną.Jogurt ubijamy z jajkami doprawiamy solą i papryką,zalewamy jarzyny.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na godzinę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !