Sposób przygotowania

2 łyżki cukru podgrzewać w rondelku aż się rozpuści. Następnie dolać 3 łyżki wody i mieszać aż powstanie karmel. Dodać cukier , miód i przyprawę. Ponownie podgrzać aż składniki się jednolicie połączą. Zestawić z ognia. Dodać margarynę i połamaną czekoladę. Mieszać aż masa stanie się gładka. Zostawić do ostygnięcia. W międzyczasie żółtka utrzeć z cukrem dodać je do masy czekoladowej. Dodać jogurt i mąkę z proszkiem oraz pianę z białek. Piec ok. godzinki. Do ciasta można dodać orzechy, rodzynki lub skórkę pomarańczową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina6

    bardzo fajny przepis:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !