Sposób przygotowania

Formę do ciast na zimno wysmarować olejem za pomocą pędzelka. Zagotować sok z brzoskwiń. Galaretkę rozpuścić w soku z brzoskwiń, dodać 2 łyżeczki żelatyny, 1/4 wylać na spód formy, włożyć plasterki brzoskwiń, zostawić do stężenia, gdy pozostała galaretka zaczyna tężeć, dodać 1 łyżkę cukru pudru, 10 kropli olejku śmietankowego, oraz cały jogurt grecki, dokładnie połączyć, wsypać pozostałe brzoskwinie pokrojone w kostkę, delikatnie wymieszać i wylać do formy, zamknąć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyciągnąć torcik, odwrócić formę i ustawić na okrągłym talerzu, delikatnie otworzyć górną pokrywkę, wpuścić powietrze i pozwolić aby ciasto samo odkleiło się od formy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !