Sposób przygotowania

Miękkie masło i cukier puder ucieramy mikserem ok.5 minut. Dodajemy obie mąki i chwilę miksujemy na wolnych obrotach miksera. Z ciasta robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut.


Dno tortownicy o średnicy 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a obręcz posmarować masłem i obsypać kaszą manną. Ciasto wyjąć z lodówki i wylepić nim dno tortownicy. Nakłuć widelcem ciasto, włożyć arkusz folii aluminiowej lub papieru do pieczenia, wsypać fasolki przeznaczone wyłącznie do pieczenia. Wstawić formę do rozgrzanego piekarnika do 190* C, piec 10 minut. Usunąć folię i piec kolejne 10 minut. Ostudzić.Przygotować ser. Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą masęMasę serową wyłożyć na ostudzony kruchy spód. Wyrównać wierzch ciasta. Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*C, piec 45 minut. Delikatnie otwierać drzwiczki piekarnika, następnie studzić w otwartym piekarniku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    pycha, wygląda super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Świetny serniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Rzeczywiście wygląda świetnie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    takiego jeszcze nie jadłam :-)
  • 5
    original
    Opublikowano

    anemon

    eli82, polecam ten sernik, bo to ciasto z rodzaju - wszystko wymieszaj i piecz. Zawsze sie udaje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Ciekawa kombinacja serów:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Musi być pyszny
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam, jest bardzo pyszny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    indi

    wygląda apetycznie, zjadła bym teraz taki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajka, uwielbiam serniki
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    koniecznie muszę sprobować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pysznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    wygląda zachęcająco
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    muszę go wypróbować ,brzmi zachęcająco
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Polecam, robi się go łatwo i szybko.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie jadłam takiego serniczka a wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Super! Ricottę lubię jako dodatek w daniach. Sernika nie robiłam, choć wielokrotnie przemknęły mi takie słodkości przed oczami. W Twoim wydaniu wygląda jak zwykle pięknie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    a takiego sernika jeszcze nie miałam okazji spróbować a ten wygląda super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    absolutnie boski, migdały to wspaniały dodatek
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zdjęcia są kiepskie i sernik słabo się prezentuje, ale jest naprawdę rewlacyjny w smaku, jeden z lepszych jakie piekę.
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo pyszny:)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    uwielbiam serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszny z migdałami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    muszę spróbować zrobić na takim serku :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !