Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Dodawać po jednym jajku.Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą,przesiać przez sitko,a następnie połączyć z ciastem.Pod koniec ucierania dodać kruszone migdały.Połowę ciasta wyłożyć do nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy o średnicy 26cm.Marcepan rozwałkować z cukrem pudrem i wyłożyć na ciasto.Masę marcepanową należy lekko odcisnąć i wyłożyć na nią pozostałą część ciasta.Śliwki przepołowić,usunąć pestki,a następnie ułożyć je koliście na cieście.Tak przygotowane ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika.Piec w temperaturze 180-200 stopni przez około jedną godzinę.Po wyjęciu z piekarnika ciasto należy pozostawić do wystudzenia,a następnie udekorować cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    musi być pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !