Sposób przygotowania

CIASTO:
Do miski wbić 3 żółtka,dodać cukier i ucierać.Po kilku minutach dodać gorącą wodę,nie przerywając ucierania.
Następnie dodawać po trochu mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.
Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z ciastem.Upiec.

MASA:
Obie galaretki i żelatynę rozpuścić w 0,5 l gorącej wody i wystudzić.
Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z połową płynnej galaretki.
upieczone ciasto przekroić na połowę.jedną część włożyć do tortownicy(blachy),a drugą pokroić na małe kawałki,dodać do masy śmietankowej,wymieszać delikatnie i wyłożyć na biszkopt.
Zalać resztą galaretki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    Musi być pyszny ten biszkopcik....
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    super !
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    fajny i smaczny ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !