Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę,robimy marynatę i mieszamy z mięsem,odstawiamy na dwie godziny.Na patelni smażymy pokruszone orzechy na złoty kolor i odstawiamy.Czosnek i imbir drobno kroimy,cebulki i papryczki na kawałki około 1cm.W głębokiej patelni rozgrzanej olejem smażymy chili,czosnek i odkładamy na talerz,kurczaka smażymy aż się zarumieni,do niego dajemy czerwoną papryke chili imbir czosnek i cebulkę.Mieszamy składniki sosu i zalewamy nim kurczaka i posypujemy orzeszkami.Smażymy wszystko na dużym ogniu aż sos zgęstnieje.Podajemy z ryżem

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    hm...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszne na bank

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !