Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kosteczkę, przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy ok. 10 min
Na gaz wstawiamy garnek z wodą , dodajemy do wody odrobinę soli.
Starte ziemniaki odcisnąć jak najmocniej przez pieluchę tetrowa. Z soku ziemniaczanego odlać wodę i pozostawić tylko białą cześć, która osiadła na dnie, jest to skrobia. Dodać ją do ziemniaków. Całą masę zalać odrobiną wrzątku i wymieszać. Na ręce formować placek, nałożyć farsz i zlepić. Wkładać do wrzątku. Gotować ok. 50 min na wolnym ogniu. Wyjmujemy, polewamy podsmażoną cebulką. Ja uwielbiam je również z białym serem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    tak jeszcze nie robiłam;)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    chyba jeszcze nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !