Sposób przygotowania

W mleku roztrzepać żółtka, wsypać przesianą mąkę, posolić, pocukrować, wymieszać i dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Na rozgrzanym oleju usmażyć naleśniki. Zrobić przecier jabłkowy: 8 jabłek zetrzeć na tarce, polać niewielką ilością wody i rozgotować. Doprawić 2 łyżeczkami miodu i dodać cukier waniliowy, dobrze wymieszać. Naleśniki posmarować przecierem złożyć na pół i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kocham naleśniki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    robię często bo mam dużo musu jablkowego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    bardzo ciekawe te naleśniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !