Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane
ser biały
mąka
sól
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki (ja najczęsciej robię kopytka jak mi ziemniaki zostaną z obiadu) i ser przepuścić przez praskę nz posypaną mąką stolnicę. W kopczyku robię wgłębienie, w które wbijam jajko, dodaję mąkę i sól i szybko zagniatam ciasto, aż składniki się połączą. Do ciasta daję tyle mąki, aby uzyskać konsystencję, którą można pokroić nożem.
Formuję wałki z ciasta i kroję nożem kopytka. Gotuję w osolonej, wrzącej wodzie i wyjmuję po około 2 minutach od wypłynięcia na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.09.2012 09:38
Pyszne
Łukasz15 17.07.2012 12:28
Uwielbiam kopytka
Marzena34 07.05.2011 12:09
tradycyjne ismaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak