Sposób przygotowania

Karczek oczyścić, posmarować dokładnie musztardą, startym na tarce czosnkiem, posypać majerankiem, solą, pieprzem - dokładnie , równomiernie, odstawić na kilka godzin (nawet na noc).
Do woreczka wkładamy zamarynowany karczek, wlewamy 0,5 szklanki wody, wiążemy pieczemy ok 1 godziny, najpierw w temperaturze 180stopni 15 minut potem 160. Pod koniec pieczenia, otwieramy woreczek, dopiekamy jeszcze ok 10 minut, pozostała wodę z karczku przelewamy do rondelka robimy sosik (zagęszczamy łyżeczką mąki)

Ja podałam na obiad z ziemniaczkami, a na następny dzień karczek mi został do kanapek :)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam karczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Taka pieczen bez czosnku byc nie moze - uwielbiam :P

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !