Sposób przygotowania

• kurczaka polewamy olejem, sosem sojowym, sokiem z limonki i miodem
• przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i curry, mieszamy
• trawę cytrynową, imbir, czosnek i chili drobno kroimy,
• obsmażamy na patelni, dodajemy kurczaka, obsmażamy,
• przekładamy wszystko do garnka, wlewamy mleczko kokosowe, dressing z tamaryndy,
• dusimy przez 20 min, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy jeszcze 10 min,
• ryż gotujemy przez 20 min,
• podajemy z kurczakiem

Komentarze

  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    muszą mieć delikatny smak, pycha
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    super pomysł...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !