Sposób przygotowania

Schab dokładnie myjemy, następnie bardzo dokładnie nacieramy przyprawiamy i pieczemy w folii aluminiowej ok. 1,5 godziny.
Gdy schab się upiecze studzimy go, a następnie kroimy w cienkie plastry.
Następnie układamy na półmisku i dowolnie dekorujemy, np. marchewką, papryką i sałatą.
Przygotowujemy zalewę: 3 czubate łyżki żelatyny namaczamy w 100 ml przegotowanej i zimnej wody, czekamy, aż spęcznieje.
Następnie 3 szklanki wody zagotowujemy z vegetą, do wrzącej wody dodajemy żelatynę i dobrze mieszamy, aż się rozpuści. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawiamy do wystudzenia.
Gdy galareta zacznie gęstnieć polewamy łyżką schab na półmisku, aż wylejemy wszystko.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !