Sposób przygotowania

Łyżkę kawy rozpuszczalnej zalać jedną łyżką gorącej wody.
Masło,żółtka,napar z kawy,cukier puder utrzeć,dodać ser i grysik wymieszany z budyniem Białka ubić ze szczyptą soli i dodać do masy serowej,wszystko wymieszać.
Tortownicę o średnicy 25 cm.wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą .
Połowę masy serowej wyłożyć do tortownicy,poukładać pierniczki,przykryć pozostałym serem. Piec około 50 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu nie wyciągać ciasta z piekarnika przez godzinę. Po ostygnięciu polać sernik polewą kawową.
Polewa kawowa:
100g. czekolady mlecznej roztopić w kąpieli wodnej z 3 łyżkami wody i 0,5 łyżeczką kawy rozpuszczalnej.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !