Sposób przygotowania

Wiśnie przebrać, umyć, osączyć, usunąć ogonki.
Owoce włożyć do słoików.
Przygotować zalewę, zagotowując wodę z cukrem.

Zalać owoce gorącą zalewą do wysokości ok. 3 cm poniżej brzegów słoików.

Pasteryzować ok. 25-30 minut od chwili zagotowania.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też robię taki kompocik ale krócej pasteryzuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    ładnie wygląda,taki bordowy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo mi smakuje i też taki robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Na zimę jak znalazł !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !