Sposób przygotowania

Piersi kurczaka oczyść, jeśli są podwójne przetnij. Limonkę umyj, bardzo cienko obierz ze skórki i wyciśnij sok. Chili oczyść, obierz, bardzo drobno posiekaj. Ząbki czosnku obierz i rozgnieć.
Filety natrzyj czosnkiem i chili. Skrop je połową soku z limonki i sosem sojowym.
Przygotuj sos: Wiórki kokosowe upraż w rondlu na złoty kolor, zalej mleczkiem kokosowym. Dodaj starty imbir, paski skórki z limonki oraz kurkumę. Przegotuj krótko na małym ogniu. Mąkę ziemniaczaną rozrób z woda, wlej do sosu i zagotuj. dopraw solą i resztą soku z limonki.
Na rozgrzanym oleju usmaż filety z kurczaka na złoty kolor z obu stron. Gotowe pokrój i przełóż na półmisek. Podawaj z sosem kokosowym w sosjerce.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !