Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć w 2 szklankach wody i zostawić na noc. Następnego dnia ugotować je w tej samej wodzie. Do mięsa mielonego dodać namoczona i odciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz, dobrze wyrobić, w razie potrzeby dodać tartą bułkę. Formować okrągłe kotleciki. Każdy obtoczyć w mące i smażyć z obu stron. Ułożyć w rondlu, podlać kilkoma łyżkami wywaru i dusić. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru łyżką cedzakową, pokroić je w cienkie paski, dodać do mięsa. Skrobię rozprowadzić wywarem z grzybów, wlać do wywaru, wymieszać i wlać do rondla z kotletami i grzybami. Dusić aż sos zgęstnieje. Podawać z kaszami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !