Sposób przygotowania

Podgrzewamy oliwę z oliwek i wykładamy pomidory z puszki. Oczywiście w sezonie wskazane jest użycie świeżych i mocno dojrzałych pomidorów. Dodajemy posiekane ząbki czosnku, bazylię i dusimy przez 10-12 minut. Następnie miksujemy składniki i doprawiamy do smaku. Dolewamy odrobinę wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy ze startym żółtym serem, kleksem kwaśnej śmietany i listkiem bazylii. Zupa doskonale smakuje również z makaronem. Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    popieram

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !