Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem oraz z cukrem waniliowym. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na wysmarowaną i wysypaną bułką tartą blachę, pieczemy 30-40 minut w temp. 180*c.
Po wystudzeniu przekrawamy na pół.
Krem czekoladowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Dolny blat biszkoptu smarujemy kremem, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, wierzch smarujemy cienką warstwą kremu.
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie tężejącymi galaretkami zalewamy ciasto, odstawiamy w chłodne miejsce, aby galaretki bardzo dobrze zastygły.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    Przez pomyłkę wstawiłam przy przepisie nie to zdjęcie, jak tylko Doradca usunie to zdjęcie, wstawię prawidłowe. Proszę więc chwilowo nie sugerować się tym zdjęciem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    świetny przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    zjadłabym kawałek tego pysznego ciasta
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !