Sposób przygotowania

Mięso natrzeć zmielonym jałowcem i włożyć do płaskiego naczynia. Ocet zagotować z wodą, ziarnami jałowca i liściem laurowym. Gorącą marynata zalac mięso i odstawic na 3 godz. Po tym czasie mięso osuszyć i natrzec solą. Na patelnii rozgrzać 3 łyzki margaryny i zrumienić cielęcinę z obu stron. Mięso włożyć do brytfanki, obłożyć kawałeczkami margaryny i pieć w piekarniku ok 1,5 godz. polewając marynatą i sosem spod pieczeni. Upieczoną cielęcinę pokroić na plastry, przełożyc do podłuznego naczymnia, zalać beszamelem, posypać tarta bułką, położyc na wierzch kilka plasterków margaryny i zapiec ok. 10 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    to musi być smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !