Sposób przygotowania

Orzechy zmiel. Białka oddziel od żółtek. Żółtka ubij z 15 łyżek cukru. Dodaj orzechy, tartą bułkę,mielony cynamon i koniak, wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj. Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, piecz 50 minut w temp. 170 stopni. Syrop: Do rondelka wlej 3 szklanki wody, dodaj goździki, 3/4 kg cukru i laskę cynamonu, mieszając gotuj 5 minut na małym ogniu. Laskę cynamonu wyjmij. Gorące ciasto polewaj powoli syropem, by jak najwięcej go wchłonęło. Odstaw do ostygnięcia. Przed podaniem posyp grubo pokrojonymi orzechami włoskimi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !