Sposób przygotowania

Śledzie wymoczyć, ściągnąć skórę, wyciągnąć ości, pokroić na małe kawałki doprawić pieprzem. Cebulę, marynowane borowiki i ogórki konserwowe drobno posiekać i wymieszać. W dużym słoiku układać warstwowo śledzie i mieszankę cebulowo-grzybowo-ogórkową. Kiedy słoik będzie prawie pełen, zalać olejem do 3/4 wysokości słoja, dopełnić zalewą octową z grzybów. Słój zamknąć, odstawić na jeden dzień do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    takie śledziki są do spożycia tylko następnego dnia czy mogą postać dłużej np. tydzień lub miesiąc?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    nigdy nie postały dłużej niż 2 dni, tydzień bym zaryzykowała ale dłużej nie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super lubie sledzie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !