Sposób przygotowania

Szparagi obrać, odcinając stwardniałe końcówki. Ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem połowy mleka i łyżeczki cukru. Następnie schłodzić je w zimnej wodzie, a następnie pokroić na mniejsze części. Krewetki rozmrozić i sparzyć wrzątkiem, mango obrać i pokroić w szerokie pasy. Majonez połączyć z jogurtem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wszystkie składniki sałatki wyłożyć do salaterki, polać sosem. Udekorować cytryną i gałązkami koperku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Rzadko jadam krewetki, ale ten przepis brzmi ciekawie :)
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    nie przepadam za krewetkami za to mąż bardzo, może jemu zrobię
  • 7
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie nie krewetki odpadaja :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !