Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Ucieramy je z cukrem na puszystą masę. Gdy masa będzie jednolita dodajemy proszek do pieczenia i obie mąki, mieszamy, następnie dodajemy po dwie łyżki białek ubitych na sztywną pianę i delikatnie mieszamy. Gdy już wmieszamy wszystkie białka dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy. Masę przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszki i pieczemy przez 35- 40 minut w temp. 180 stopni.
Taki biszkopt można podawać zarówno sam, jak i przełożony kremem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię taką wersję biszkoptu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !