Sposób przygotowania

Mąkę wyrabiamy ręką z jajkiem, solą i wodą na gładkie ciasto. Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Za pomocą szklanki wycinamy okręgi.

Pieczarki obieramy, myjemy i siekamy. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy z pieczarkami na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę siekamy na drobne kawałki, wrzucamy do garnka z wodą i gotujemy do miękkości. Następnie kapustę odcedzamy i łączymy z cebul i pieczarkami.

Gotowy farsz układamy na jednej połowie każdego „ciastowego krążka” i lepimy pierogi. Tak przygotowane pierogi gotujemy w osolonej wodzie (najpierw powinna się zagotować) od momentu wypłynięcia około 2 minuty.

Na małej patelni rozpuszczamy olej i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kosteczkę. Doprawiamy szczyptą soli. Pierogi podajemy przyozdobione okrasą.

Komentarze

  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    oryginalnie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jakie smakowite !
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    apetyczne
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    świetne danie ! -uwielbiam pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !