Sposób przygotowania

Mięso (karczek, boczek) umyć, oczyścić i osuszyć. Zmielić. Przyprawić solą (tylko nie za dużo bo ser feta jest słony), białym pieprzem i papryką, dodać jajko, a następnie dokładnie wymieszać.

Pomidora pokroić na słupki, cebulkę w drobną kostkę, ser feta również w kostkę. Wymieszać warzywa z serem.

Z mięsa formułować podłużne kotleciki nadziewać przygotowanym farszem i lekko podpiec na rozgrzanym oleju ryżowym z każdej strony (aby mięso się nie rozpadało). Nadziać na patyki do szaszłyków. Ułożyć na ruszcie i grillować (około 10 minut).

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Wyglądają apetycznie, chętnie spróbuję takie przyrządzić:)
  • 8
    original
    Opublikowano

    pioge7

    doskonałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    wyglądają apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno pyszne !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na pewno pyszne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ale nadziane!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ładnie potrawa wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !