Sposób przygotowania

Poprzedniego wieczoru do litrowego słoika wsypać wiórki, mannę, cukier, wymieszać i zalać całość wódką. Szczelnie zamknąć naczynie, aby alkohol nie wywietrzał i wstawić na noc do lodówki.
Nazajutrz po wyjęciu z lodówki masę ucierać z margaryną, aż do powstania kremu (ucieram w makutrze za pomocą pałki).
Biszkopt przekroić na pół. Krem rozdzielić na 2 porcje - mniejsza na posmarowanie wierzchu ciacha. Jedną część posmarować dżemem, na to krem, potem druga połowa biszkopta, znów smarujemy kremem, wyrównujemy.
Na koniec posypujemy startą czekoladą lub kokosem

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszności!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    z kaszą manną-ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    można sie upić tym kremem;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !