Sposób przygotowania

Wrzącą wodę wlać do kubka, rozpuścić w niej galaretkę z żelatyną, wystudzić. Do miseczki wsypać glukozę, cukier puder- przesiany, wlać 2 łyżki rozpuszczonej galaretki z żelatyną i zagniatać jak makaron. Dobrze wyrobione ciasto cienko rozwałkować, podsypując mąką ziemniaczaną. Kieliszkiem wykrawać krążki i zwijać ruloniki formując róże. Na 1 różę potrzeba ok. 5-6 krążków (środek + płatki róży). Układać delikatnie na folii aluminiowej, pozostawić do zastygnięcia.
Dodając różne smaki galaretki możemy wykonywać kolorowe bukiety, a z zielonej galaretki można zrobić listki, po czym dekorować torty i mazurki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    zawsze chciałam takie zrobic
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Wypróbowałam i róże wychodzą super,jak się troche nad nimi popracuje. polecam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !