Sposób przygotowania

Plastry sera smarujemy z obu stron masłem, posypujemy papryką i odstawiamy do lodówki. Bułkę tartą zalewamy gorącem mlekiem, odstawimy. Następnie podsmażamy 1 drobno pokrojoną cebulkę. Do rozmoczonej już bułki dodajemy podsmażoną cebulę, jajko, przyprawy, mięso. Wszystkie składniki mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy. Dzielimy na równe części i formujemy z nich szerokie płaty. Wkładamy do środka schłodzony ser i oklejamy dokładnie mięsem. Mocno dociskając dokładnie panierujemy w bułce tartej zmieszanej z mąką. Tak przygotowane kotlrty smażymy na głębokim tłuszczu. Teraz drugą cebulkę kroimy na 6 części i podsmażamy razem z kotletami, tak żeby się zrumieniła. Gdy kotlety się zrumienią z obu stron przykrywamy je i trzymamy w cieple około 15 minut. Na kotlet kładziemy kawałeczek podsmażonej cebulki i gotowe. SMACZNEGO.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne kotleciki;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pięknie się prezentują;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    lubię takie nispodzianki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Świetne
  • 4
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Robię takie kotlety bo są bardzo smaczne:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetny farsz :o) takie inne medaliony :o)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !