Sposób przygotowania

Golonki umyć i zalać wodą, dodać cebulę, listek laurowy, ziele angielskie i owoce jałowca. Gotować ok 1 godzinę.
Wyjąć golonki, wywar przecedzić i odstawić. Golonki ułożyć w głębokiej patelni lub rondlu do duszenia, dodać marchewki, posypać przyprawą do wieprzowiny, dodać sos sojowy i pokrojony por, podlać wywarem ok 1 szkl i wino.. dusić ok 1 godzinę, w razie potrzeby dodać wywaru. Na koniec wyjąć golonki i marchewki a resztę wywaru razem z porem wymieszać z mąką i śmietaną dodać paprykę i chili i w razie potrzeby sól i pieprz po czym zmiksować blenderem i zagotować. Podawać golonki z marchewką polane sosem, dodatkowo podać chrzan.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !