Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściano-groszkowa z kurczakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
por 50 g
seler korzeniowy 50 g
marchewki 2 średnie sztuki
bulion drobiowy 5 szklanek
ziemniaki 3 średnie sztuki
kapusta pekińska 1/2 małej główki (ok. 30 dkg)
groszek mrożony 2 szklanki
pieprz do smaku
pierś z kurczaka podwójna 1 duża sztuka
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściano-groszkowa z kurczakiem

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na oleju.
Krok 1 - Zupa kapuściano-groszkowa z kurczakiem foto
2
Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Warzywa dodać do cebuli. Podsmażać razem kilka minut co jakiś czas mieszając.
Krok 2 - Zupa kapuściano-groszkowa z kurczakiem foto
3
Wlać bulion, zagotować.
Krok 3 - Zupa kapuściano-groszkowa z kurczakiem foto
4
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować.
Krok 4 - Zupa kapuściano-groszkowa z kurczakiem foto
5
Do zupy dodać kapustę, ziemniaki, mrożony groszek i trochę pieprzu. Gotować dalej.
Krok 5 - Zupa kapuściano-groszkowa z kurczakiem foto
6
Mięso pokroić na małe kawałki, dodać do zupy jak ziemniaki będą już prawie miękkie. Gotować jeszcze ok. 10 minut. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Zupa kapuściano-groszkowa z kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.07.2016 14:49
super zupka
olkaaa 13.07.2016 18:17
jeszcze takiej nie jadłam
Edith85 13.07.2016 13:07
Lubię takie zupki
pestka 13.07.2016 12:52
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak