Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z pastą jajeczną - awokado

5.0
(66)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Tortilla z pastą jajeczną i awokado, będzie świetnym urozmaiceniem codziennych śniadań, jak i tego przygotowywanego w dniu Wielkanocy. Tortille są bardzo proste w przygotowaniu, a podane w ciekawy sposób, są niezwykle interesującą propozycją przekąski. 

Składniki:

Składniki:

tortilla 4 sztuki
awokado 1 sztuka
jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
majonez 1 łyżka
Przyprawa do jajek
sałata 4 liście

Porada

By tortille wyglądały ciekawie, można przewiązać je nitką szczypiorku.

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z pastą jajeczną - awokado

Tortilla na świątecznym stole? Dlaczego nie! To przepis dla tych, którzy lubią urozmaicić tradycyjne menu o nowoczesne wstawki. Pasta jajeczna na Wielkanoc z dodatkiem awokado, zawinięta w tortilli to po prostu musi smakować!

1. Jaja na twardo posiekać z rozgniecionym awokado.

2. Doprawić majonezem i przyprawami.

3. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni. Przełożyć pastą, nałożyć liście sałaty, zawinąć i przekroić na pół.

Smacznego!

Ta przekąska na Wielkanoc zachwyci całą Waszą rodzinę, nawet tych największych niejadków. W dodatku atrakcyjna forma podania to świetna dekoracja na Wielkanoc. Wypróbuj też pyszne jajka w chrupiących koszyczkach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak