Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka japońska

5.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Jest to kanapka z pikantną pastą z tuńczyka, chrupiącym ogórkiem oraz delikatnym awokado. Chrupiący sezam nada naszej kanapce orzechowa nutę, a listki norii wniosą niepowtarzalny smak umami. Całość dopełnia lekko ostra musztarda o niepowtarzalnym chrzanowym smaku oraz chrupiące i soczyste kiełki.

Składniki:

Pasta z tuńczyka:

tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
majonez 1 łyżka
Sól morska jodowana Prymat w młynku do smaku
sok z cytryny z 1/6 owocu
chili Prymat 1 szczypta
zielona cebulka 1 sztuka
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżeczka

Na kanapkę:

awokado 1/3 sztuki
ogórek 1/2 sztuki
prażony sezam 1 łyżeczka
nori 1 sztuka
pieczywo tostowe 3 kromki
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżeczki
kiełki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka japońska

Do miseczki przełóż odcedzonego tuńczyka z puszki, dodaj majonez, drobno posiekaną zieloną cebulkę, łyżeczkę musztardy chrzanowej, wciśnij sok z świeżej cytryny, całość dopraw solą oraz chili i dokładnie wymieszaj.

Spód chrupiącego tosta wysmaruj lekko ostrą musztardą chrzanową, połóż kawałki obranego i pokrojonego w słupki ogórka, kiełki, kawałek nori oraz awokado, całość posmaruj połową pasty z tuńczyka, posyp sezamem, przykryj chlebem tostowym i powtórz czynność jeszcze raz.

Gotową kanapkę przekrój na pół i delektuj się pyszną japońską przekąską.

Chcesz więcej pysznych przepisów na kanapki? 

POBIERZ EBOOKA

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak