Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia z awokado i ogórkiem kiszonym

5.0
(77)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Smaczne i efektowne danie, idealne na różnego rodzaju imprezy.

Składniki:

wszystkie składniki:

filety z matiasa marynowane w oleju 250 gramów
ogórek kiszony 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
awokado 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
biały ocet winny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
chleb tostowy 4 plastry
szczypiorek 0.5 pęczek
Pieprz czarny Prymat w młynku 2 szczypty
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia z awokado i ogórkiem kiszonym

Śledzie moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w drobną kostkę.
Jabłko, awokado, cebulę i ogórka również pokroić w drobną kostkę. Dodać do śledzi.
Dodać oliwę, ocet winny i musztardę, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Małe filiżanki lub miseczki posmarować olejem. Nałożyć tatar, ubić mocno. Z kromek chleba tostowego wyciąć kółka o średnicy takiej samej, jak filiżanki, do których nakładamy tatar.
Ostrożnie wyłożyć tatar na krążki chlebowe. Wierzch udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak