Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYBKA SZARLOTKA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

KRUCHE CIASTO

jajko 3
mąka tortowa 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 płaska łyżka
margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki

DODATKOWO

jabłka 3
Cynamon mielony Prymat
cukier brązowy

Porada

Polecam też na ciepło z bitą śmietaną lub lodami :)

Przepis i sposób przygotowania na: SZYBKA SZARLOTKA Z JABŁKAMI I CYNAMONEM

Margarynę z cukrem utrzeć, dodać pojedynczo całe jajka cały czas miksując, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Tak gotową masę wykładamy do tortownicy, układamy pokrojone w plasterki jabłka (dość gęsto), posypujemy cynamonem (ilość dowolna, jak kto lubi)
i odrobiną (ja dałam łyżeczkę) brązowego cukru (aby się skarmelizował i dodał smaku szarlotce).
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni, grzałka góra-dół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak