Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

STRACIATELLA Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty podłużne 12 sztuk
śmietana 30% 400 ml
śmietanfix
cukier puder 2 łyżki
czekolada gorzka 1/3 tabliczki
serek homogenizowany 1 (straciatelle)

Przepis i sposób przygotowania na: STRACIATELLA Z BORÓWKĄ AMERYKAŃSKĄ

Na dnie naczyń w których chcemy podać deser układamy namoczone w mleku biszkopty.Jako następną warstwę układamy borówki (oczywiście mogą być inne owoce ).

Ostatnią warstwą jest ubita śmietana ze śmietanfixem, do której dodajemy serek i startą czekoladę. Po dokładnym połączeniu składników, masę wykładamy na owoce.

Tak przygotowany deser schładzamy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 23.05.2013 08:02
wspaniały deser
kasienka23 19.02.2013 10:05
pycha
Katarzyna34 19.02.2013 09:43
mniam mniam
msmors 19.02.2013 07:21
pyszny deserek
Krakowianka 19.02.2013 07:16
super!!
Adamorek 18.02.2013 23:31
rewelacyjny deser
Noruas 18.02.2013 23:10
przepyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak