Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki wieprzowe Tomahawk

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Sztuka mięcha z kością w nietypowej marynacie. A co! Taki męski „czyścioch”. Żremy ;)

Składniki:

pieczony stek wieprzowy 2 sztuki
olej 100 mililitrów
ocet ryżowy 50 mililitrów
cukier 2 łyżki

Porada

W przepisie użyliśmy surowych steków wieprzowych z kością.

Przepis i sposób przygotowania na: Steki wieprzowe Tomahawk

Mięso czyścimy. Nakłuwamy, by przyprawy z marynaty przeszły do środka.
Olej mieszamy z octem i cukrem, doprawiamy solą i pieprzem.
Zalewamy mięso marynatą. Odstawiamy na noc.
Pieczemy 15 min. w 220°C, pod koniec włączamy termoobieg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak