Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z gorgonzola i gruszkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 gram
masło 2 łyżki
GORGONZOLA 350 gram
mleko 3,2% 4 łyżki
gruszki 2 sztuki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z gorgonzola i gruszkami

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Kiedy makaron bedzie się gotowal, w rondlu roztapiamy masło wraz z pokruszonym serem oraz mlekiem. Doprawiamy lekko solą i gotujemy na maleńkim ogniu aż ser dobrze się rozpuści. Dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę gruszki i po chwili dokładamy odcedzony makaron. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ogniu ok 2 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.08.2013 14:27
nie robilam
magdalea 14.06.2013 16:08
ciekawa propozycja dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak