Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z bazylią i pecorino

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 100 g
bazylia świeża 2 łyżki
ser pecorino 1 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z bazylią i pecorino

Kroki postępowania

1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Bazylię porwij.
Krok 1 - Spaghetti z bazylią i pecorino foto
2
Odcedzony makaron wymieszaj z masłem, cytryną, bazylią oraz jedną łyżką sera.
Krok 2 - Spaghetti z bazylią i pecorino foto
3
Całość przełóż na talerze i udekoruj resztą sera. Podaj natychmiast.
Krok 3 - Spaghetti z bazylią i pecorino foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 12.11.2012 18:22
pycha
kokoszka
kokoszka 12.11.2012 18:15
smaczne
V_kuchareczka 12.11.2012 18:08
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak