Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 120 g
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki
sól
ostre papryczki suszone u mnie 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Spaghetti ugotować al dente. W rondelku wlać oliwę, do której od razu włożyć plasterki czosnku i na małym ogniu doprowadzic do tego by czosnek się zeszklil i tylko trochę przyrumienił, nie moze się spalić. dokładamy rozdrobnione papryczki, jesli ktos chce lagodniej to bez pestek. dodajemy tez makaron i trzy łyżki wody, w której się gotował. Mieszamy całosc z posiekaną natką, solimy do smaku i podajemy od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 12.12.2013 20:00
pięknie wygląda, zjadłabym :)
pawel123 12.12.2013 13:54
wygląda obłędnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak