Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sosnówka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pędy sosny 1 l
cukier 1 kg
woda 2 l
spirytus 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: sosnówka

Pędy sosny układamy warstwowo w słoiku i posypują cukrem. Słoik umiejscawiamy w nasłonecznionym miejscu. Proces ten trwa 2-3 miesiące. Przygotowujemy roztwór z wody i z spirytusu do którego przekładamy zawartość słoju. Całość podgrzewamy i zostawiamy na tydzień do sklarowania. Po tym czasie flirtujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 05.09.2013 22:02
ciekawy przepis
Barbara777 14.06.2013 22:00
robiłam podobnie, wyszła bardzo dobra.
SmacznaPyza 12.06.2013 15:27
co Ty za głupoty wypisujesz.... syrop z pędów robi się 2 do 6 tygodni a nie 3 miesiące a podgrzewanie roztworu wody z alkoholem spowoduje jedynie wyparowanie procentów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak