Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwki w occie...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
woda 1,5 litra
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 1 szklanka
cynamon 1 łyżka
Goździki całe Prymat 1 łyżka

Porada

użyłam słoiki o poj. 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: śliwki w occie...

śliwki umyć i wypestkować, poukładać ciasno prawie do pełna w słoikach

wodę zagotować z cukrem, octem, cynamonem, goździkami, gorącą wlewać do słoików do pełna, mocno zakręcić

wstawić do piekarnika elektrycznego nagrzanego na 130 C, grzanie góra/dół, pasteryzować 30 minut, w piekarniku zostawić do wystudzenia

śliwki są dobre po ok 1,5 miesiąca - smaczne jako dodatek do mięs, wędlin..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.09.2016 14:55
bardzo takie lubię
gosia56 18.09.2016 10:58
moje ulubione
Motorek 18.09.2016 10:52
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak