Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK WIEDEŃSKI PYCHA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajk 10 WIEJSKIE
cukier 2 SZKLANKI
ser 1 KG PÓŁTŁUSTY
BUDYŃ ŁYŻKI 2 WANIKIJOWY
olejek migdałowy 1 MAŁY
rodzynk
maslo 1 1 KOSTKA

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK WIEDEŃSKI PYCHA

MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA PUSZYSTY KREM AŻ ZROBI SIE BIAŁA MASA STOPNIOWO DODAWAC ŻÓŁTLA I CAŁY CZAS UBIJAĆ DO POWSTANIA GŁADKIEJ MASY DODAWAĆ PO TROCHE SERA BUDYŃ OLEJEK I MIESZAC NA KOŃCU DODAĆ UBITA NA SZTYWNO PIANĘ Z BIAŁEK I JUZ WYMESZAĆ ŁYŻKĄ WYLAC NA BLACHE WYŚCIELONĄ PAPIEREM I WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO 140 ST NA POCZATEK PIEC 25 MIN A POTEM ZWIEKRZYC TEMPERATURĘ DO 189 I PIEC JESZCZE 20 25 MINUT DO ZRUMIENIENIA NIE OTWIERAĆ PIEKARNIKA PRZEZ 10 MIN PO UPIECZENIU POTEM LEKKO GO UCHYLIC AŻ WYSTYGNIE WYJĄĆ SERNIK POLAĆ LUKREM LUB POSYPAĆ PUDREM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak