Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sernik na zimno bardzo lubimy w naszym domu i to całorocznie, lubimy dodawać różne dodatki smakowe i galaretki.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

twaróg 1 kilogram
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
woda gorąca 0.7 szklanki
kasza manna 3 łyżki
czekolada mleczna 100 gramów
galaretka owoce leśne 2 opakowania
herbatniki 250 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Czekoladę nadziewaną (u mnie advokat) posiekać nożem, herbatniki, ciastka kruche (wykorzystałam resztki) w woreczku rozgnieść.

Żelatynę dobrze rozmieszać w gorącej wodzie i wystudzić, ser z wiaderka zmiksować z kaszą manna, wlać letnią żelatynę i szybko zmiksować.

Wsypać posiekaną czekoladę i szybko połączyć składniki.

Tortownica 24 cm wyłożona folią spożywczą, do formy wyłożyć sernik, na wierzch rozsypać pokruszone herbatniki, przycisnąć dłonią mocniej do sernika i do lodówki schować.

Galaretki rozmieszać w 900 ml gorącej wody, tężejącą wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 21.02.2019 14:12
Sernik na zimno to deser prosty i szybki a za razem smaczny.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak