Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik dyniowo-pomarańczowy z czekoladą i migdałami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód

ciastka kakaowe 180 g
roztopione masło 30 g
sok pomarańczowy 6 łyżek

masa

twaróg zmielony 330 g
puree z dyni 150 g
cukier 0/5 szklanki
jaja 2 szt
mąka 1 łyżka

dodatkowo

czekoladowe kropelki 3 łyżki
płatki migdałowe 3 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik dyniowo-pomarańczowy z czekoladą i migdałami

Składniki na spód mieszamy.

Powstałym ciastem wykładamy formę.

Zapiekamy przez 10 minut w 190 stopniach i odstawiamy do przestudzenia.

Na wystudzony spód wysypujemy czekoladowe kropelki, migdały oraz kandyzowaną skórkę pomarańczową.

Twaróg miksujemy z puree z dyni, z cukrem i mąką.

Następnie dodajemy jajka i miksujemy do połączenia składników.

Masę wylewamy na spód z dodatkami.

Pieczemy około 50 minut w 180 stopniach.

Sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 07.11.2014 08:00
O matko... zjem zaraz to zdjęcie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak