Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w panierce parmezanowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
jajko 1-2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
parmezan starty 3 łyżki
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce parmezanowej

Kotlety rozbijamy cienko i oprószamy delikatnie pieprzem i ewentualnie solą. Tak przygotowane kotlety, obtaczamy w mące, a następnie panierujemy w masie jajecznej połączonej z serem. Obtoczone w masie kotlety, smażymy na rozgrzanym tłuszczu -oleju/smalcu z dwóch stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 09.05.2016 22:03
schab pycha, parmezan pycha,...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak