Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Będzie po upieczeniu tak samo dobry jako porcja mięsa do drugiego dania na ciepło, jak również na zimno jako mięso w kanapkach, nadając tymże wyjątkowego smaku! Gwarantuję, że w tym wykonaniu jest to mięso aksamitnie soczyste, pobudzające wszystkie zmysły konsumującego!

Składniki:

Składniki:

schab z kością 1 kilogram
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
kolendra mielona 1 łyżeczka
kozieradka 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony

Mięso myjemy, osuszamy i nakłuwamy.

Przyprawy mieszamy z majonezem. Powstałym sosem smarujemy mięso i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny. Na kilka godzin przed pieczeniem wyjmujemy z lodówki, aby mięso nabrało temperatury pokojowej.

Schab przekładamy do rękawa pieczeniowego i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 250°C na 45 minut.

Po pieczeniu mięso owijamy folią aluminiową i pozostawiamy, aby „odpoczęło” (kwadrans wystarczy).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak